Telia

Pasilan Triplassa tulevaisuuden toimistot, kauppakeskus, hotelli ja lukuisat palvelut ovat sulautuneet tyylikkäästi yhdeksi kokonaisuudeksi. Helsingin uutena sydämenäkin tunnettu keskus tarjoaa myös kodin Telian uudelle, upealle pääkonttorille

Telian toimitilat tekevät kävijäänsä vaikutuksen jo ensi metreillä. Neljännen kerroksen sisääntuloaulassa ja seitsemännen kerroksen vastaanotossa työntekijät ja vieraat vastaanottaa massiiviset Samsungin Led-näytöt, jotka ovat saaneet paljon positiivista huomiota. Sisääntulokerroksessa on myös asiakastapaamisiin tarkoitetut neuvotteluhuoneet sekä moneen muokkautuva, jopa kahdensadan henkilön tapahtuman mahdollistava tila.

Nykyisin työpäivän aikana on monenlaisia tehtäviä, jotka asettavat erilaisia tarpeita työskentelytiloille. Telian toimistolla kenelläkään ei ole omaa, nimettyä työpistettä, mutta jokaiselle löytyy tarpeita vastaava tila, olipa kyse keskittymistä vaativasta yksintyöskentelystä tai tiimityöstä, joka sujuu parhaiten inspiroivassa puheensorinassa. Telian uudessa kotipesässä on upeiden työskentelytilojen lisäksi yli 200 neuvotteluhuonetta. Näiden, sekä muidenkin tilojen av-ratkaisuista vastasi Electro Waves.

”Electro Waves valikoitui yhteistyökumppaniksemme kilpailutuksen kautta. Yritys nousi tarjouskilpailun selkeäksi voittajaksi, sillä heillä oli tarjota juuri sellainen ratkaisu, jota haimme” kertoo Telian kiinteistöpäällikkö Risto Huostila, joka toimi koko järkälemäisen rakennuttamisprojektin vastuuhenkilönä.

Huostila kertoo, että rakennuttamisprojekti kesti kaikkiaan pari vuotta ja koska tiloihin tehtiin myös merkittäviä AV-ratkaisuja, oli Electro Waves mukana lähes alusta saakka. Huostila on tyytyväinen yhteistyöhön av-toimittajan kanssa, eikä säästä kehuja Electro Wavesin toimintatavasta kertoessaan: ”Yhteistyö sujui hyvin, ammattilaiset tiesivät, mitä olivat tekemässä ja osasivat aina ehdottaa toimivaa ratkaisua”.

Kaikkien tilojen näytöt ja katseet vangitsevat LED-seinät ovat Samsungin tuotteita. ”Samsungilla hinta ja laatu kohtaavat, ja kaikille tuotteille myönnettiin hyvät takuut, jotka lisäsivät luottamusta toimijaa kohtaan” toteaa Huostila.

Triplan työmaa oli kuin pieni kaupunki, jossa kaikilla oli omat tehtävänsä. Työmaalla ahkeroi jopa 1500 työntekijää, joten oli tärkeää, että AV-ratkaisujen asentajat osasivat hommansa ja toimivat tismalleen aikataulussa. ”Yksi tärkeä tekijä projektin onnistumisessa oli myös se, että Electro Waves todella panosti hankkeeseen ja heillä oli käytössä riittävä määrä ammatti-ihmisiä toteutusta tekemässä” kertoo Huostila ja jatkaa: ”kokonaisuus on monien osien summa, ja Electro Wavesilla oli suuri merkitys eri osien yhteenliittämisessä niin, että kaikki toimii saumattomasti ja varmasti”.

Telia on yksi maan isoista tietoliikennealan yrityksistä, joten tekniikan on toimittava luotettavasti ja helposti jokaisessa tilassa. ”Toimivat järjestelmät ovat meille kaiken a ja o” summaa projektiin tyytyväinen kiinteistöpäällikkö ja jatkaa: ”Saamamme palaute on pääosin ollut kolmikirjaimista. Ne kirjaimet ovat olleet WOW” – eli se kuuluisa wow-efekti on saavutettu hyvällä suunnittelulla, uusimmalla teknologialla ja millintarkalla toteutuksella.

Tekninen toteutus:
Projekti jakautui kahteen vaiheeseen, joista ensimmäisessä (10/2019) toteutettiin 4. ja 7. kerroksen Led-seinät ja toisessa monipuoliset (2-5/2020) kokoustilat.
Samsung LED-seinät 4.kerroksen sisääntuloaulaan rakennettiin 40m2 (25+15m2) LED-seinä, joka valmistui kauppakeskuksen avajaisiin, samanaikaisesti valmistui myös 7. kerroksen LED-seinä (12,8m2).

Pääkonttorissa on kaikkiaan 220 neuvottelutilaa, jotka ovat varusteltu kuhunkin tilaan parhaiten sopivalla (55”, 75”, 85” tai 98”) näytöllä. Kokoustilojen varusteluun kuuluu myös muita teknisiä laitteita, kuten Lightware-videomatriiseja, extendere-itä, AV-over-IP ja Zeevee AV-over-IP sekä CUE System -ohjaus-järjestelmiä. Cisco Webex ja Lightware -integraatioita asennettiin 148kpl.

Samsungin infonäyttöjä on myös Telian 9. kerroksen käytävillä sekä henkilökunnan yhteisissä kokoontumistiloissa.
Neuvotteluhuoneissa on Fohhn Airea -äänentoisto, yhteensä 7 järjestelmää. Erikoistiloissa on Fohhn Airea -äänentoisto, yhteensä 7 järjest-elmää.