Tavara-asema

Tampereen 116- vuotiaalla Tavara-asemalla yhdistyvät historiallinen ympäristö ja moderni tekniikka.

Tavara-aseman uusi tapahtuma- ja konserttitalo avattiin käyttöön tammikuussa 2023 ja sen tekninen varustelu pitää sisällään nykyaikaista sekä laadukasta ääni- ja esitystekniikkaa.

Projektin kokonaistoimittajana toimi hämeenlinnalainen Torvinen Showtekniikka, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia ”avaimet käteen” ratkaisuja mihin tahansa ääni-, valo- ja kuvateknisiin tarpeisiin.

Showtekniikalla on pitkä käyttöhistoria NEXO:n äänentoistolaitteista, joten tuotteiden luotettavuus sekä toimivuus oli entuudestaan tiedossa ja valinta Tavara-aseman äänijärjestelmästä oli helppo tehdä. Tavoitteena oli myös järjestelmän yhteneväisyys eli se, että äänitekniikka koostuisi vain yhden valmistajan laitteista.

”Toimimme Tavara-aseman teknisenä kumppanina ja meillä itsellämme on tapahtumatuotannon puolella tarjolla NEXO:n tuotteita. Eli mikäli Tavara-aseman järjestelmään tulee tarvetta lisätä joitakin komponentteja, pystymme vastaamaan kysyntään välittömästi”, toteaa Showtekniikan AV-asiantuntija Tommi Tjukanov.

116- vuotiaalla Tavara-asemalla yhdistyvät historiallinen ympäristö ja moderni tekniikka.
Kuvat: Miikka Varila

Tapahtumapaikan suurin tekninen haaste oli sen sijainti. Keskellä asutusta ja hotellitoimintaa pitää osata ottaa huomioon mahdolliset ulkopuolisille aiheutuvat äänihäiriöt eli niin sanotut äänivuodot.

”Tämän ongelman ratkaisemisessa NEXO:n järjestelmä oli avainasemassa. Tiesimme NEXO:n cardioid -ratkaisuiden olevan asianmukainen sekä kustannustehokas vastaus tähän haasteeseen. Meillä on vankka kokemus sekä asiantuntevuus Dante -verkkosignaaleista ja Tavara-aseman koko äänijärjestelmä käyttääkin Dantea kaikkeen signaalin siirtoon. Se oli siis luonteva valinta järjestelmäksi”, summaa Tjukanov.

Tavara-asemalla on käytössä tällä hetkellä mm. NEXO:n P15 monitorikaiuttimet sekä ID24 fillikaiuttimet. ID24 parhaimpia ominaisuuksia ovat monipuolinen sijoittelu- ja ripustusmahdollisuudet sekä kompakti koko – äänenlaadusta kuitenkaan tinkimättä.

Pääkaiutinjärjestelmä koostuu GeoM12 sarjan line-array-kaiuttimista ja RS18 subwoofer-kaiuttimista.

Tavara-asemalla on käytössä tällä hetkellä mm. NEXO:n P15 monitorikaiuttimet sekä ID24 fillikaiuttimet.

Showtekniikalle entuudestaan tuttu Electro Waves toimi projektissa NEXO- ja Yamaha -tuotteiden maahantuojan roolissa.

”Olemme tyytyväisiä siihen, että saimme suunniteltua yhdessä Electro Wavesin asiantuntijoiden kanssa juuri toiveidemme mukaisen laitekokonaisuuden. Suuri kiitos koko Electro Wavesin tiimille ja etenkin Kari Lehtoselle nopeista vastauksista, rakentavista keskusteluista ja panoksesta projektiin. Olimme positiivisesti yllättyneitä erittäin nopeasta toimituksesta, joka vahvisti ajatuksemme käyttää NEXOa tässä projektissa”.

NEXO:n äänijärjestelmää projektissa täydentää Yamahan CL5 -äänipöydät, RiO3224D2 -lavapäätteet sekä MRX-7D järjestelmäprosessori. NEXO on täysin Yamahan omistama yhtiö, joten sen tuotteet integroituvat saumattomasti Yamahan äänipöytäjärjestelmiin.

Uudet korkeatasoiset laitteet mahdollistavat tulevaisuudessa Tavara-aseman tilojen monipuolisen käytön ja varauskalenteri onkin jo täyttynyt monenlaisista tilaisuuksista, kirppistapahtumista festivaaleihin.

Lähestyvät tapahtumat näet Tavara-aseman ohjelma -sivulta.

NEXO:n äänijärjestelmää projektissa täydentää Yamahan CL5 -äänipöydät

Toimitettu NEXO -äänentoistojärjestelmä sisälsi seuraavat tuotteet:
Nexo GEOM12 line-array kaiuttimet (2×5 kpl)
NEXO ID24-T 120×40, 8 kpl
Nexo RS18 subwooferit (8 kpl)
Nexo P15 monitorikaiuttimet (8 kpl)
Nexo P15/L18 side fill kaiuttimet (4+2 kpl)
Nexo NxAmp4x4Mk2 vahvistimet (8 kpl)