Raippaluodon silta

Electro Waves mukana valaisemassa Raippaluodon siltaa.

Mustasaaressa sijaitsevan Raippaluodon sillan uudet valot hehkuivat punaisen ja keltaisen väreissä kunnan juhlavuoden kunniaksi 13. helmikuuta (2024).

Projektin pääurakoitsijana toimii paikallinen sähköliike SähköWaasa Oy, jolle tie- ja katuvalaistusurakat ovat arkipäivää. Sääolosuhteet ovat vaikuttaneet projektin valmistumiseen ja kannen alapuoliset valot odottavat vielä asennusta. Mikäli säät sallivat, voidaan projektin odottaa kuitenkin valmistuvat kesään mennessä.

”Olimme jo aikaisessa vaiheessa valinneet projektin valo-ohjaimiksi Visual Productions -tuotteita ja kun aloin etsiä kustannustehokasta ohjelmointiosaaja kyseisille laitteille, tuli vastaan Electro Waves”, muistelee SähköWaasan projektin työnjohtaja Jorma Ilkka.

Valojen ohjelmoinnista vastannut, Electro Wavesin esitystekniikan myyjä ja valo-ohjelmoinnin asiantuntijana Atte Pukero oli paikalla, kun sillan valot syttyivät ensimmäisen kerran.

”Olen ollut mukana monessa valaistusprojektissa, mutta onhan suomen suurimman sillan valaistus aika ainutlaatuinen kokemus”, toteaa Atte ja jatkaa ”sitten kun loputkin valot saadaan paikalleen ja valotaiteen ammattilainen pääsee toteuttamaan suunnitelmansa niin lopputulos tulee olemaan huikea”.

Uudet energiatehokkaat valaisimet tulevat tarjoamaan todellista valotaidetta, kun alakannen valaisimet saadaan asennettua ja näin valosuunnittelijan koko ”paletti” tulee olemaan käytettävissä.

”Olen ollut todella tyytyväinen Electro Wavesin tarjoamaan osaamiseen, ja työskentely Aten kanssa on ollut helppoa. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa yhdessä projektin viimeistelyä”, tiivistää Jorma Ilkka.

Silta ja sen valomaailma tulee näkymään tulevaisuudessa osana kunnan markkinointia ja sen toivotaan vahvistavan myös alueen identiteettiä.

Lisätietoja: www.mustasaari.fi & www.sähköwaasa.fi

Projektissa käytetyt Visual Productions -tuotteet: CueCore3 + 8kpl RdmSplitter.
Electro Waves toimii Visual Productions -tuotteiden maahantuojana Suomessa.