MTV Oy

Ammattilaisten kohtaaminen johti onnistuneeseen lopputulokseen!

MTV Oy on liikkuvan kuvan ja äänen asiantuntija, joten talon sisäiseen käyttöön asennettujen AV-laitteidenkin on syytä olla alansa parhaita ja taatusti hyvin toimivia.

Electro Waves toimitti ja asensi MTV Oy:n tiloihin Helsingin Ilmalaan AV-laitteita mm. neuvotteluhuoneeseen, aulatiloihin ja auditorioon elokuussa 2016.  Projektin yhteyshenkilönä toimi MTV Oy:n kiinteistöpäällikkö Heli Kunnas, joka kertoo, että ”Electro Waves oli meille aikaisemmin tuntematon yritys, mutta löysimme heidät Googlen avulla ja meihin teki vaikutuksen tarjousvaiheessa se, että he aidosti tarjosivat niitä asioita, joita olimme pyytäneet – ja myös hinta oli kohdillaan”.

MTV:lle rakennettiin kuusi kokonaan uutta neuvotteluhuonetta, joiden nimet ja teemat liittyvät kiinteästi yrityksen toimintaan. Pääsimme kuvaamaan MTV SPORT –neuvotteluhuoneeseen, johon kaikkien muidenkin neukkareiden tavoin oli asennettu näyttö, aktiivikaiuttimet ja tarvittavat kaapelit.

”Tarvitsimme laitteiston, jolla voi esittää mitä vain. Olemme alamme edelläkävijä, joten meillä on oltava kunnon laitteet. Vanha, huriseva datatykki pöydällä ei oikein istu liiketoimintaamme” kertoo Heli Kunnas ja jatkaa: ”Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä, sillä laitteisto on helppokäyttöinen ja toimintavarma. On tärkeää, että laitteet toimivat niin Maceilla kuin vanhoilla ja uusilla PC:llakin”.

MTV:lle rakennettiin kuusi kokonaan uutta neuvotteluhuonetta, joiden nimet ja teemat liittyvät kiinteästi yrityksen toimintaan.
MTV SPORT –neuvotteluhuone.

”Toiminta oli ammattimaista alusta loppuun saakka ja AV-asiantuntija osasi vastata kaikkiin kysymyksiin ja antaa hyviä ehdotuksia“

Lisäksi on tärkeää, että sekä näyttö että kaiuttimet ovat oikean kokoisia tilaan. Äänen ja kuvan säädöt ovat valmiiksi tehty. Käyttäjän ei siis tarvitse tehdä muuta, kuin valita ”PC tai TV”.  Neuvottelutilojen toimistotiloihin ja avoimen kohtaamisen asennettiin myös näyttöjä, joissa pyörii mediatalon tuottamaa sisältöä.

AV-laitteiden uudistukset olivat osa suurempaa remonttikokonaisuutta, johon osallistui monen eri ammatin edustajia rakennesuunnittelijasta sähkösuunnittelijaan. Mukana oli myös AV-suunnittelija, jonka laatima AV-suunnitelma sai kehuja myös Electro Wavesilta.

Koko muutosprosessi oli pitkä: lähes 1,5 vuotta. Neuvotteluhuoneiden lisäksi muutoksia tuli toimistoihin: ”Emme muuttaneet vain fyysisiä tiloja, vaan koko toimintamallimme muuttui” kertoo Kunnas. AV-laitteet tulivat mukaan prosessin loppuvaiheessa, eli vasta silloin, kun tilat olivat jo siistejä ja pölyttömiä. Sähköurakoitsija oli tehnyt av-kaapeloinnit valmiiksi, ja Electro Wavesin oli helppo tulla asentamaan laitteet sovitusti.

Heli Kunnas kertoo, että he olivat erittäin tyytyväisiä Electro Wavesilta saamansa palveluun: ”Toiminta oli ammattimaista alusta loppuun saakka. Saimme ensin tutustua laitteisiin paikan päällä Electro Wavesin tiloissa, ja heidän AV-asiantuntijansa osasi vastata kaikkiin kysymyksiin ja antaa hyviä ehdotuksia. Tuotteet vastasivat sitä, mitä oli tarjottu”.

Hankkeen aikataulu oli haastava, sillä töihin piti päästä nopeasti sen jälkeen, kun päätös toimittajasta oli tehty. ”Electro Waves teki erinomaista työtä ja pysyi aikatauluissa, vakka raamit olivat poikkeuksellisen tiukat” kehuu Kunnas ja sanoo, että he ovat jo nyt tehneet lisätilauksia ja uskoo, että käyttävät jatkossakin Electro Wavesia, kun AV-tekniikkaa uusitaan tai hankitaan lisää.

Tilan tekninen ratkaisu:

Auditorio:
”Lightware” digitaalinen kuvansiirto
”tvONE coriomatrix” kuvamatrisointi
”VADDIO AV-Bridge conference” skype for business integrointi (kiinteän kameran ja mikrofonien integrointi tietokonepohjaiseen skype neuvotteluun)
”CUE” AV-ohjausjärjestelmä (kosketusnäyttö ja ohjausprosessorit)
”NEXO” äänentoisto (kaiuttimet, subwooferit, vahvistin, kaiutinprosessori)
“Clearone converge pro” audio DSP

4krs Neuvottelutilat:
”Sony bravia” 4k ammattinäytöt,
”CHIEF” näyttötelineet
”AMX” pöytäkaivot kelautuvilla kaapeleilla,
”AMX” ohjausjärjestelmä
”Wepresent” langaton kuvansiirto)

4krs. ”elämysaukio”:
”NEC” videoseinä,
”AMX” ohjausjärjestelmä
”CHIEF” näyttötelineet
Sisääntuloaulan kosketusnäyttö (seinään integroitu)
”CTOUCH” 65” UHD kosketusnäyttö
”EW-kiosk” kustomoitu webisivuselain ohjelmisto
”EW-remote” etähallintaohjelmisto
”CHIEF” pull-out näyttöteline
”CUE” ohjausprosessori
”AOPEN” PC-player